Ekonomi

Tesla, ABD’deki ek indirimlerin ardından düştü

Tesla (NASDAQ: TSLA), hisseleri bu yılki altıncı fiyat indiriminin ardından Çarşamba günü piyasa öncesinde %2’den fazla düşüşle işlem görüyor.

Tesla’nın web sitesi Salı günü, Model Y “uzun menzilli” ve “performans” araçlarının fiyatlarını her biri 3.000 $ ve Model 3 “arkadan çekişli” araçların fiyatlarını 2.000 $ düşürerek 39.990 $ ‘a indirdiğini gösterdi.

Kesintiler, şirketin bugün kapanış zilinin ardından açıklanacak olan ilk çeyrek kazançlarından önce geldi.

Şirket, ABD fiyatlarını bu yıl şu ana kadar temel Model 3 için %11 ve temel Model Y için %20 düşürdü – en büyük pazarı olan ABD, elektrikli araç vergi kredilerini sınırlayacak daha katı standartlar uygulamaya hazırlanırken hareket ediyor .

Ocak ayında Çin’de başlattığı indirim kampanyasını da genişleten şirket, Avrupa, İsrail ve Singapur’un yanı sıra Japonya, Avustralya ve Güney Kore’de de indirime gitti. Fiyat indirimleri araçlara olan talebi canlandırmayı amaçlıyor.

Tesla, ilk çeyrek teslimatlarında art arda %4’lük bir artış bildirdi; bu, bir önceki çeyrekteki %17,8’lik ardışık artıştan çok daha az. Bunun nedeni ABD ve Tesla Çin’de BYD (SZ: 002594), birçok analistin ortayı kapatmaya çalışırken daha fazla fiyat indirimi tahmin etmesine yol açtı.

Wall Street, şirketin otomobil brüt kar marjının ilk çeyrek için %23,2’ye düşerek üç yılın en düşük seviyesine düşmesini bekliyor.

Gelirinin yıllık %24,2 artarak 23,29 milyar dolara ulaşması bekleniyor, ancak Refinitiv verilerine göre analistlerin ortalama kar tahmini son üç ayda yaklaşık %2,4 düştü.

TSLA hisseleri Çarşamba günü %2,14 düştü.

Yazar: Michael Elkins

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu